Énguera rebrà 40.000 euros de la Diputació per a restaurar la muralla nord del castell

ENGUERA 1

  • La rehabilitació del llenç del mur estabilitzarà i conservarà les parts existents de la fortalesa
02/09/2015

Énguera podrà restaurar la muralla nord del castell amb l’ajuda que la Diputació de València li ha atorgat per valor de 40.000 euros. Aquesta ajuda s’engloba dins del Pla de Béns Immobles que promou l’àrea de Cooperació Municipal, que actualment dirigeix el diputat Emili Altur.
La intervenció que es va a realitzar té com a fi estabilitzar i conservar totes aquelles parts que encara es conserven de la històrica fortalesa.
L’actuació s’escometrà en aquells trams més importants que queden del recinte superior, evitant així la deterioració al que actualment estan sotmesos.
Així mateix, aquesta restauració es realitzarà sobre les parts que prèviament hagen sigut tractades arqueològicament i de les quals es tinga la suficient informació per a escometre obres de restauració.
Muralla de defensa 
Énguera usava aquesta muralla com a element vinculat a la defensa de l’entorn del castell, i dades d’una recent excavació arqueològica mostra l’existència de materials en el s. XVIII.
D’igual manera, en 2004 es va realitzar una excavació que va descobrir restes de ceràmiques dels segles VIII i IX, per la qual cosa es revela el pas de persones per allí.
A més s’ha investigat la decoració de la muralla, saltant a la vista un fals especejament de cadirat almohade que data del segle XII, per la qual cosa no es pot dir amb exactitud la data de construcció del castell.
En l’actualitat, l’estat d’aquesta fortalesa és ruïnós a causa dels efectes devastadors del terratrèmol ocorregut en 1748.

 

Share Button

Debe estar logeado para escribir un comentario Iniciar Sesión