LA GENERALITAT VALENCIANA RECONEIX EL MUSEU INTERNACIONAL DEL TOC MANUAL DE CAMPANES D’ALBAIDA COM A MUSEU DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Albaida

És el primer Museu dedicat al Toc Manual de Campanes d’Europa.

Albaida 8 d’octubre de 2015. Ahir dia 7 d’octubre i coincidint en el dia principal de les festes patronals d’Albaida, la Generalitat Valenciana va reconèixer el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes d’Albaida com a museu de la Comunitat Valenciana, tal i com es va publicar al DOGV. Este reconeixement es suma al de Bé d’Interés Cultural Immaterial que des de 2013 està reconegut el Toc Manual de Campanes d’Albaida.

Amb este reconeixement Albaida ampliarà l’oferta museística no sols del patrimoni campaner local, sino en un projecte més ambiciós que arreplegarà les diverses formes de tocar les campanes manualment a Espanya, Europa i la resta del món.
Este museu internacional, en primer lloc destaca el Campanar i els seus tocs, més de 3.200 al llarg de l’any, com una part fonamental, es tracta de la part viva del museu on es pot contemplar i aprendre l’art de fer sonar les campanes manualment pels campaners, arreplegant una tradició de vora 800 anys.

L’Escola de Campaners és altra part del museu que pretén perpetuar el toc manual en les noves generacions de joves campaners, aprendre a tocar, repicar i tot el que envolta al món campaner. També serveix per a mostrar als visitants, incidint en els xiquets mitjançant una unitat didàctica, per que descobreixquen el usos de les Campanes i els seus tocs.

Esta escola no es sols per Albaida si no que en la futura ampliació vol ser el punt de partida per què en els pobles de la Comunitat Valenciana que es vullga recuperar el toc manual, tinguen un lloc per poder aprendre i ser una espenta per que la majoria de pobles de tot el territori valencià les campanes siguen tocades a mans dels campaners.

L’espai de les Emocions és una altra part del museu. Estarà situat en el Palau dels Milà i Aragó d’Albaida i serà un element on introduirà al visitant en la part emotiva que les campanes tenen com a portaveus dels sentiments dels pobles. Al mateix temps arreplegarà les diverses formes de fer sonar les campanes arreu del món i en totes les cultures.

Share Button

Debe estar logeado para escribir un comentario Iniciar Sesión