Jorge Rodríguez anuncia en la Universitat de la Tardor d’Énguera que la Diputació intensificarà el servei als municipis d’interior

valencia

El president de la nova Diputació ha inaugurat la Jornada «El desenvolupament territorial en el mitjà rural. Recursos i xarxes» a l’ajuntament enguerí
J. Hermosilla, vicerrector de la UV: «Anem de la mà de la Diputació per a complir amb el nostre deure de formar, investigar i informar sobre noves acciones estratègiques territorials a través de jornades als municipis»

10/11/2015
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquest matí a Énguera la IV Universitat de la Tardor organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i per l’Ajuntament d’Énguera amb la col·laboració de la institució provincial.
Jorge Rodríguez ha obert la Jornada sobre «El desenvolupament territorial en el mitjà rural. Recursos i xarxes» amb l’anunci que la nova Diputació intensificarà el seu servei als municipis d’interior per a assegurar que tots els ciutadans disposen dels mateixos recursos públics bàsics amb independència del lloc on es visca.
Per a això, «aquells que tenim capacitat per a transformar la societat tenim l’obligació d’anar de la mà, perquè som agents de canvi i açò implica garantir que la Universitat arribe a tot el territori i aprofitar al màxim el moment actual de reflexió per a traçar la destinació per la qual treballar».
Col·laboració institucional i reflexió
Segons el president Jorge Rodríguez, «les claus de la nova Diputació de València són la col·laboració institucional i la reflexió junt amb els autèntics agents de canvi, Universitat, ajuntaments i associacions per a garantir el millor servei públic a tots els ciutadans en tot el territori valencià».Junt amb el president també han assistit a la inauguració de la jornada l’alcalde d’Énguera i president de l’Associació de Municipis Forestals (Amufor), Óscar Martínez, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla.L’alcalde d’Énguera ha agraït a la Diputació i a la Universitat «el desenvolupament d’aquestes accions formatives i divulgatives en les quals podem escoltar i aprendre nous ressorts i potencialitats territorials exposats per professionals en la matèria”.
Superar la dicotomia industrial/rural

 

En la seua intervenció, el vicerector Jorge Hermosilla ha parlat del repte de transformar la dicotomia entre espais industrials i rurals i fomentar noves funcions de complementarietat. Per a desenvolupar aquest repte, «anem de la mà de la Diputació per a complir amb el nostre deure formar, investigar i informar sobre noves accions estratègiques territorials a través de jornades en municipis», ha manifestat Jorge Hermosilla.
Aquesta iniciativa sobre desenvolupament territorial en el medi rural forma part del cicle de deu jornades en municipis de litoral i interior, organitzada per la Universitat de València, Diputació de València i les entitats locals valencianes, per a analitzar el territori, els seus recursos i les seues perspectives de futur.
Espai de debat i diàleg
L’objectiu és, segons que ha destacat Jorge Hermosilla, «crear un espai de debat i diàleg que ajude a reflexionar, potenciar i gestionar adequadament les possibilitats de desenvolupament i cohesió rural en l’àmbit rural d’interior».La jornada ha continuat amb cinc conferències i un debat final sobre planificació estratègica, recursos del patrimoni cultural, funcions de les xarxes rurals, governança territorial en el context del desenvolupament rural-local i economia social i cooperativisme en el mitjà rural.

Share Button

Debe estar logeado para escribir un comentario Iniciar Sesión