El director general d’Agricultura, Roger Llanes, visita la Font de la Figuera

• S’han tractat tant els temes d’embassaments d’aigües com de la resolució per solventar els danys produïts per les pluges del 19 de desembre i de les nevades del 19 de gener.

• S’han visitat les afeccions de les canalitzacions de les aigües de drenatge que han realitzat les obres, i que com és conegut, estan afectant de forma negativa als barrancs dels Molins i d’Ernesto, i que han causat tants deterioraments en camins, infraestructures i camps agrícoles, així com en béns públics.

La Font de la Figuera.- 03.07.2017- El director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes Ribas acaba de visitar la Font de la Figuera per tal de valorar diverses zones del terme, i proposta de millora mediambiental arran de les afeccions de les obres de la A33 i de la via fèrria que han construït el Ministeri de Foment, a través de la Demarcació de Carreteres de València i ADIF.

La mala canalització de les aigües de drenatge ha causat infinitat de deterioraments en camins, infraestructures i camps agrícoles, així com en béns públics, inclosos els barrancs d’Ernesto i Els Molins, aquest últim, afectat especialment per les afeccions de les aigües de drenatge. De fet, a més, el dany existent en el Minat segueix sent el causant que la Font de Baix o el Llavador no broten aigua.

Presa nota de les necessitats i situacions, des de l’Ajuntament esperen ara que se’ls informe sobre les peticions fetes pels danys ocasionats arran de les pluges i nevades, que tot apunta que serà en breu

Tant l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz com la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Carmen Asensi, han agraït la seua visita i la màxima col·laboració de la Conselleria amb La Font de la Figuera pel seu interès en la població i en les seues infraestructures agràries, així com en les persones que viuen del camp.

Junt amb ells també hi era present el president de la Comunitat de Regants de la Viña, José Luís López Sanchis, el qual s’ha mostrat preocupat encara que amb esperances de trobar una solució definitiva als problemes que arrosseguen des de fa ja més de mig any les i els agricultors de la Font de la Figuera, un poble amb gran predomini agrícola que desitja per fi tornar a la normalitat. De fet, s’han interessat tant pel possible embassament de reg com per les despeses de manteniment que puga comportar.

De fet, el director general també s’ha interessat per reprendre la instal·lació d’un Embassament a la partida del Madronyal, que des de la Comunitat de Regants esperen des de fa anys, i que beneficiaria als agricultors de la població. “Disposant d’un embassament on es poguera reubicar quantitat d’aigua suficient, a l’estiu tindríem per fi seguretat d’aigua”, afirma López. Llanes, acompanyat en tot moment per l’alcalde i la regidora d’agricultura i pel president de la Cooperativa La Viña, José Francisco Fita Francès, també ha visitat les instal·lacions de la mateixa, la qual va estrenar fa quasi un any una nova línia de producció per a l’embotellament de vins.

Una obra inacabada

Malgrat que la nova variant ha estat reivindicada durant anys per la Font de la Figuera, la finalització d’aquesta fase no arriba a convèncer. “Queden moltes qüestions per resoldre. Les connexions no estan finalitzades i el greu problema de les canalitzacions d’aigua tampoc estan definides en la seua totalitat. Volem que s’acabe però bé “, ha assenyalat l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz. I és que, la referència a la canalització de l’aigua per part del ministre afecta només el 10%, quedant molts caps per lligar, com la zona de l’Encina cap a la Cooperativa La Viña, per la Foia de Manuel, que genera el gran volum de vessaments per les aigües sobrevingudes.

De fet, cada vegada que plou a La Font de la Figuera, per poc que siga, els agricultors d’aquest poble de 2.200 habitants tremolen amb els efectes posteriors. La deficient canalització de les obres de la variant inunda els camins, barrancs i camps amb gran predomini agrícola.

Share Button

Debe estar logeado para escribir un comentario Iniciar Sesión